Za 2 osebi:
- slanine
- 1 žlica olja
- 1 žlička sladke paprike
- 2 žlici drobtin
- 1 žlica paradižnikove mezge (koncentrata); lahko tudi paradižnikove mezge z origanom
- 200 ml vode
- 50 ml belega vina
- 2 žlici naribanega parmezana
- sol po okusu
Priprava vampov po tržaško
Goveje vampe, ki jih kupimo že narezane in kuhane, dobro operemo. Na drobno narežemo slanino, čebulo in česen.
V lonec damo olje in slanino in rahlo prepražimo, nato dodamo še čebulo in česen in vse skupaj pražimo.
Pripravimo drobtine, papriko, paradižnikovo mezgo. Vse skupaj dodamo v lonec in dobro premešamo. Nato dodamo vampe še enkrat premešamo.
Zalijemo z vodo in kuhamo približno 30 minut na zmernem ognju, na koncu dodamo še belo vino.
Pri serviranju na krožnik vampe po tržaško potresemo z sirom.
